KOÇ
Bu aralar şansın çok açık ama sen yine de sebepsiz bir endişe içerisindesin. Sanki her an her şey yerle bir olacakmışcasına bir korku ve panik yaşıyorsun. Halbuki bu fikrin öylesine yersiz ki. Gerek okul hayatında gerekse sosyal yaşantında kafana takman gereken hiçbir şey yok gibi. Önemsiz konuların kafanı karıştırıp seni sıkıntıya sokmasına izin vermen, şu sıralar yapman gereken en son şey bana kalırsa. Etrafındaki insanların sorunlarına şöyle bir göz gezdirirsen, senin problem dediğin konuların aslında ne kadar ufak ve çözülmesi basit şeyler olduğunu anlayacaksın. Bütün bu tavsiyelerime uyup yine de kendini kötü hissediyorsan sorunlarını masaya daha dingin bir ruh haliyle yatırmanı öneririm. Sakin kafayla üstesinden gelmeye çalışırsan daha verimli olacağın kesin. Artık gerisi sana kalıyor...
BOĞA
Yoğun bir tempo içerisindesin. Fakat bu tempo pek çalışma temposuna benzemiyor. Sanki işi biraz haytalığa vurmuş gibisiniz grupça! Bu da gerekli tabi, yapmasaydınız garip olurdu. Fakat dozu kaçırdığında neler olabileceğinin pek farkında değilsin ve iş işten geçtiğinde nasıl sıyrılman gerektiği konusunda epeyce kafa yorman gerekecek. Neyse öğretmenliği bir kenara bırakıp naçizane fikrimi paylaşayım seninle. Minareyi çalan kılıfını hazırlar derler fakat senin minare ne kadar büyükse kılıf da o denli küçük. Yani kendini kurtaracak pek bir kozun yok elinde. Halbuki biraz daha dikkatli davransan etrafında hesap soranlara vereceğin cevaplar da bir o kadar tatminkar olacak. Bunu yalan söylemek anlamında anlama sakın. Sadece büyüklerinin senden bekledikleri sorumluluklarını da biraz olsun yerine getirmeye çalış. Geriye kalan zaman, sadece senin nasıl olsa!
İKİZLER
Mantığının söyledikleriyle yaptıkların birbirine o kadar uzak ki, sen de kendine şaşırmadan edemiyorsun. Bu trajikomik halinle dalga geçiyorsun sadece. Bu da güzel bir tutum bence. Sakın dalga geçiyorum sanma çok ciddiyim. Yaptıklarını gözden geçirip kendini kefeye koyup tartmak ve bunda kendini haksız görüp bir de üzerine kendi garipliğiyle eğlenmek herkesin harcı değildir. Genelde bunu yapabilen insanlar sonunda doğru yolu illa ki bulurlar ve başarı artık onlarındır. Bu yüzden endişe etmemeni öneriyorum. Kendini bu kadar zorlu bir elekten geçirmen sana çok şey katacak ve sonunda hayalindekine çok yakın bir insan haline geleceksin. Bu laf salatasının içinde daha fazla kafanı karıştırmak istemem. Sen zaten ne yapman gerektiğini yeteri kadar biliyorsun. Sadece ümitsizliğe kapılmamanı ve uzun vadede başarının ellerinin arasında olacağını bilmeni isterim.
YENGEÇ
Seni dönem dönem esir alan bir ruh hali içindesin yine. İç sıkıntısı, hüzün ve karamsarlık bir arada. Merak etme, bunun sebebini sormayacağım bile, çünkü seni tanıyorum:) Ama bu melankolik halin, çevrendekileri de bir hayli meşgul ediyor, unutma. Sana yaklaşmak veya sorunun neyse paylaşmayı teklif ediyorlar, ama nafile. Sen yine tüm kapılarını kapatıyor, kendini iç dünyana hapsediyorsun. İlgiyi üzerine çekmekten hoşlanıyorsun diyeceğim, ama biliyorum ki, kişiliğine tamamen ters bir şey bu. Bana kalırsa biraz kendini açmanın zamanı geldi. Sıkıntını paylaşmayarak, sevdiklerinin üzülmesini engellediğini sanıyorsun ama bu halin onları daha da üzüyor. Bırak arkadaşların, yakınların sana ulaşsınlar ve seni o ruh halinden çekip başka taraflara fırlatsınlar. Asla yapamayacakmışsın gibi hissetsen bile, kendini serbest bırakmayı dene bir kez. Bak nasıl hafifleyeceksin o zaman.
ASLAN
Zor zamanların üstesinden gelmekte senden iyisi yok. Bu konuda çok başarılısın, çünkü kuvvetli ve dayanıklısın. Fakat bunu dostların için hiç kullanmıyorsun. Yakınların sana ihtiyaç duyduklarında hiç yoksun ortalarda. Sen belki onların yanında zannediyorsun kendini, ama bu onlar için yeterli değil. Dafa fazla özverili davranmalısın çünkü onlar yapıyorlar bunu. Bir de üstelik senin yeterince yanlarında olmadığının ve desteğe daha fazla ihtiyaçları olduğunun serzenişinde bulunmayacak kadar da kibarlar. Bu sebepten artık “ben”i bir kenara bırakmalı ve “biz”in farkına varmalısın. Çevrendeki insanlar daha iyisini hakediyor çünkü. Sende de bunu yapabilecek potansiyel mevcut. Şimdilik bana kızsan da, ileride hak vereceğine eminim. Biraz da elini çabuk tutmanı öneririm. Aksi halde büyük kırgınlıklar yaşanabilir.
BAŞAK
Sabır hudutların haddinden fazla zorlanmış ve bu durumda nasıl sakin olabileceğin konusunda en ufak bir fikrin yok. Yerden göğe haklısın demek isterdim ama maalesef iş öyle değil. Aslında haklısın haklı olmasına, ama stratejin yanlış. Göz göre göre verdiğin tavizlerin cezasını çekiyorsun çünkü. Şimdiye kadar sadece sustun ve şovu izledin. Artık biraz diş göstermek gerekiyor derken kendinde o gücü bulamadın ve tekrar sustun. Sence doğru muydu yaptığın? Bu konu üzerinde düşünmeni ve kendine bir cevap bulmanı istiyorum. Doğru cevabı bulduğunda, ne yapman gerektiğini de biliyor olacaksın. “Zamanında kendimi ifade edemedim, şimdi nasıl olacak” diye asla düşünme. Belki biraz zor olacak, ama sonunda olacak ve karşındaki insan senin de fikirlerinin olduğunu er geç anlayacak ve ona göre davranmayı öğrenecek.
TERAZİ
Yeni yılla sana merhaba diyen ve senin nereden çıktığını bir türlü anlayamayıp pek bir sinirlendiğin uyuşukluk ve isteksizlik hali bir süre devam edebilir. Yoğun bir kafa karışıklığı ve koşturmacanın ardından bunların olması çok normal çünkü. Dert edecek bir şey yok anlayacağın. Bu devreyi atlattığında ise çok farklı sürprizler seni bekliyor olacak. Bunu bir müjde olarak da algılayabilirsin. Bunlara değinmek için biraz erken belki ama yine de birkaç ipucu verebilirim. Karşına çıkacak insanlara çok dikkat et ve fırsatları iyi değerlendir. Ne cevherler var farkında bile değilsin. Maddi anlamdaki olumsuzlukların canını sıkmasına izin verme. Gün doğmadan neler doğar. Asla barışmam diye düşünme. Büyük lokma ye, büyük söz söyleme demişler. Bu derleme seni bir müddet idare eder diye umuyorum. Gerisini de yaşayarak görmeni isterim.
AKREP
Dış görünüşüne önem vermeyişin sende bir bunalım hali yaratmış. Malesef aynadaki aksinden pek mutlu değilsin. O halde kendini bu kadar salıvermenin sebeplerini konuşmaya ne dersin? Görünüşe bakılırsa bu konu biraz sıkacak seni, ama gerçeklerin rehaveti bazen sevimsiz olabiliyor işte. Neyse gevezeliği bırakıp sorunu irdeleyelim ve bir çözüm bulalım. Bana kalırsa mutsuz bir ortamın yan etkileri bunlar. Canın hiç ama hiçbir şey yapmak istemiyor ve bu da dış görünümünü doğrudan etkiliyor. Ve sonuçta sen kendine düşman kesiliyorsun. Alınma ama, kendine ayıp etmişsin. Sorunlar bir köşede bekleyebilir, bunda senin fiziksel görüntünün ne kabahati var? Lütfen bir an önce kendini toparla ve aynada görmek istediğin kişi ol. Problemleri güzelken de çözebilirsin inan bana. Hırsını fiziğinden çıkarmanın bir anlamı yok, değil mi?
YAY
Yaşadığın ve şahit olduğun olaylar karşısında “kadere bak” şeklinde arabesk bir tutum sergiliyorsun. Bu da hayata olan inancının zayıflamasına neden oluyor. Olayların seni bu denli etkilemesine izin vermemelisin. Her şeyin bir zıttı olduğunu varsayarsak iyinin karşısında da kötünün olduğunu kavramamız gerek. Dolayısıyla bu kadar çaresiz hissetmek ve kaderciliği seçmek pek doğru gelmiyor bana. Evet insan bazı dönemlerde bu tip düşüncelere kaptırabilir kendini, ama sıyrılmayı da bilmeli. Bazı şeyleri olduğu gibi kabullenmek seni biraz rahatlatacaktır umarım. Yeter ki, kabullenmeyi öğren. Sabırsızlığınla ilgili durum da ayrı bir muamma! Her istediğin an olayların tersine dönmesini bekleyemezsin, değil mi? Zamanla yoluna girebilecek hadiseleri darcanlılığınla çıkmaza sokmamalısın. Uzun lafın kısası sabır ve iyimserlik şu sıralar tek ilken olmalı.
OĞLAK
Bir tembellik bir vurdumduymazlık, ne oluyor sana ben de anlayamadım. Sanki dünyayı kendi ellerinle durdurmuşsun da, yan gelip yatıyorsun dönmeye başlayana kadar. Karakterinle feci şekilde ters düşen bu tavrının birden fazla sebebi var bana kalırsa. Yorgunluk, mutsuzluk veya aşırı mutluluk sende böyle davranışlara sebep olmuş olabilir. Bunun cevabını sen benden daha iyi biliyorsun ve çıkış yolunu da kestirebiliyorsundur az çok kafanda. Benden sana tavsiye, hiç vakit kaybetmeden o çıkışa doğru ilerle ve eski sen ol artık. Aksi halde çevrendekiler rahatsızlandığını düşünecek. Kendine spor aktiviteleri edinerek hem bedenine iyi bir şey yapmış olacak hem de kafanı toparlamak için iyi bir yol seçmiş olacaksın. Bu geçiş döneminde spor sana hareket kazandıracak. Hem de bunu yalnız yapmak zorunda değilsin. Arkadaşlarını sana eşlik etmeleri için ikna edersen geçireceğiniz vaktin keyfi epey haz verecektir sana.
KOVA
Azim ve başarı doğru orantıdadır biliyor musun? Nerdeden çıktı şimdi bu diye düşünme, çünkü içinde bulunduğun durumla ilgili fikir beyan ediyorum. Şu sıralar korkunç bir azim içerisindesin, fakat aynı doğrultuda bir memnuniyetsizlik yaşıyorsun başarısızlıkla ilgili. Halbuki, böyle düşünmeni gerektirecek hiçbir şey yok ortada. Azmin sonu mutlak başarıdır. Yeter ki, canı gönülden iste başarmayı. Sen bunu da yapıyorsun, o halde sorun ne? Sorunu ben sana söyleyeyim. Sabır! Sende sabır eksikliği var şu sıralar. Sabretmek istemiyorsun bir türlü. Fakat bilmelisin ki, sabretmeden birşeyleri başarman mümkün değil. Her ne kadar azimli olursan ol. Eğer beklemeyi öğrenirsen azminin meyvelerini toplamaya da başlayabilirsin. Doğru zamanı kolla ve olacakları gör. İnan ki, seni beklediğinden daha fazla tatmin edecek.
BALIK
Kovuğuna çekilmiş bekliyorsun. Peki ama ne beklediğinin bilincinde misin? Bana kalırsa birçok şeyin olması için dua ediyorsun ama aslında elinin altındakini görsen dua etmene de gerek kalmayacak. Cesaretsizliğin yüzünden kaçırdığın fırsatları anlatmaya kalksam sayfalar yetmez. Üslubumun sertliği için senden özür diliyorum, amacım seni incitmek değil. Sadece artık hareket zamanının gelip geçmekte olduğunu hatırlatmak istiyorum. Kafana koyduğun her ne ise artık mucize bekleme ve kolları sıva. Toprağı kazdıkça neler çıkacak, haberin var mı? Ama bunlara bekleyerek sahip olamazsın. Radikal kararlar alıp gizlendiğin delikten çıkman gerekiyor. Önündeki fırsatlar değerlendirilmeyi beklemek üzere emrine amadelerken sen bu şekilde bekleyemezsin. Kılıcını kuşanıp meydana çık artık. Bir çıktın mı, artık seni kimse tutamayacak korkma.